Van saját recepted?

Narancsos tengeri sügér

Narancsos tengeri sügér
Könnyű
16-30 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:

Mivel lassan tényleg beköszönt a tavasz, ideje a könnyed ám mégis tápláló ételek felé nyúlni. Ez a halétel pont ilyen! Sőt, egy kicsit már a nyár hangulatát idézi!

Elkészítés:

1. A citromot és a hagymát feldaraboljuk, fél narancs levét kinyomjuk.

2. A halat beirdaljuk, a résekbe fokhagymaport dörzsölünk, belehelyezünk 1-1 gerezd citromot és pár bazsalikomlevélkét.

3. Kivajazunk egy sütőformát. Citromos felével felfelé belefektetjük a halat. Meghintjük kevéske liszttel, ráfektetjük a hagymát.

4. Közben elkészítjük az öntetet. A tojást a borral, fokhagymaporral felverjük, és a halra locsoljuk.

5. 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve megfürdetjük a narancslében.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: hal, narancsos, sült
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/91575/pics/lead_800x600.jpg
hal,narancsos,sült
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?