Van saját recepted?

Sült tőkehal spanyol módra

Sült tőkehal spanyol módra
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 4 szelet (200 gr-os) tőkehal
  • 80 gr vaj
  • 1 vékony szelet szárított sonka
  • 5 szál petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 salottahagyma
  • 1 ek. mandulaliszt
  • 2 ek. citrom
  • pár gerezd citrom
  • 1/2 tk. dijoni mustár
  • olívaolaj
  • só, bors

Puha, ízletes halétel, krumplisalátával remek nem csak ebéd, hanem vacsora is lehet!

Elkészítés: 

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Aprítsuk fel a hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet. A sonkát csíkozzuk vékonyra. A vajat keverjük ki a mustárral és a citromlével. Adjuk hozzá a petrezselyemzöldet, fokhagymát, hagymát és a mandulalisztet, majd sóval, borssal ízesítsük.

2. Serpenyőben hevített olajon, oldalanként 2-2 percig süssük a besózott, borsozott lazacszeleteket.

3. Kenjünk mindegyik szeletre 1-1 ek. vajas krémet, és hőálló tálban, 200 fokos sütőben 5 percig süssük tovább. Szedjük át tálalótálra, és egyelőre tartsuk melegen.

4. A maradék vajas masszát elegyítsük a serpenyőben lévő zsiradékkal, s öntözzük meg vele a halszeleteket, Díszítsük sonkacsíkokkal meg citromgerezdekkel.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: fűszeres, hal, sonkás
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/91579/pics/lead_800x600.jpg
fűszeres,hal,sonkás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?