Van saját recepted?

Kukoricaleves kókusztejjel

Kukoricaleves kókusztejjel
Könnyű
16-30 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1/4 pohár ragacsos rizs
  • 450 gr friss vagy fagyasztott kukorica
  • 1/3 pohár kókusztej
  • 4-5 ek. cukor
  • csipetnyi só
  • 1.5 tk. kukoricakeményítő
Az öntethez:
  • 1 pohár sűrű kókusztej (rizsföl)
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 ek. cukor
  • 1/2 tk. só
  • 0.5 tk. keményítő

Nem hétköznapi leves, nem hétköznapi alapanyagokból! Ínyencek figyelmébe ajánlott!

Elkészítés:

1. Több vízben mossuk át, majd szitán csorgassuk le a rizst.

2. Kis edényben keverjük a kókusztejbe a sót, a cukrot, hígítsuk 3 ek. vízzel. Vágjuk ketté a vaníliarudat, belsejét kaparjuk a kókusztejes keverékbe, de a rudat is tegyük bele. Közepes lángon hevítsük forrpontig, utána vegyük takaréklángra.

3. A  2 ek. vízzel elkevert keményítőt is öntsük az ízesített kókusztejhez, s habverővel dolgozzuk csomómentesre. Amikor besűrűsödik, vegyük le a tűzről, halásszuk ki belőle a vaníliarudat, majd hűtsük meg.

4. A kukoricát robotgéppel csapassuk durvára.

5. Egy lábasban forraljunk fel 3 pohár vizet, eresszük bele a rizst, s meg-megkevergetve 10 percig főzzük benne. Sózzuk, cukrozzuk, öntsük fel a sűrű kókusztejjel (rizsföllel). Kis idő múlva egészítsük ki a kukoricával, s főzzük készre a levest. A tűzről levéve fedő alatt puhítsuk még 15 percig az összetevőket. Tálaláskor kanalazzuk rá az öntetet. Aki szereti az édes (eredete szerint vietnámi) levest, nem fog csalódni!

6. ( Vietnámban a fővő rizst ízesítik némi csavartpálmalevéllel, bátran meg lehet így is próbálni!)

Forrás: gastronom.ru

Címkék: kukorica, levesek, rizs
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/91825/pics/lead_800x600.jpg
kukorica,levesek,rizs
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?