Van saját recepted?

Török kávétorta

Török kávétorta
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 6 tojás
  • 1 pohár porcukor
  • 3 ek. liszt
  • 200 gr darált dió
A dekoráláshoz:
  • 250 gr csokoládé
  • 50 gr vaj
  • pár szem dió
 
A krémhez:
Az öntethez:

Ízekben gazdag, tömény édesség. Koffein kedvelők figyelem! Ez a torta nem csak nyomokban tartalmaz kávét és alkoholt!

Elkészítés:

1. A tojássárgákat jól habosítsuk ki a cukorral. Finom mozdulatokkal keverjük hozzá a lisztet, majd a darált diót.

2. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. Úgy forgassuk az előbbi keverékhez, hogy ne törjön össze.

3. A masszát öntsük 24 cm átmérőjű, zsiradékkal kikent, belisztezett formába, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük meg. Kihűlés után vágjuk 2 lapba.

4. Következhet a krém elkészítése. A zselatint öntsük fel 60 ml vízzel, 5-7 percig hagyjuk, hadd duzzadjon benne. Ezután tegyük közepes lángra, s keverjük csomómentesre. Kissé hűtsük meg.

5. A hideg tejszínt verjük fel a cukorral, ügyesen csorgassuk bele a kávét és a konyakot. Utána - tovább verve a habot - mehet bele a zselatin. A kész krémet 15-20 percre dugjuk hűtőbe.

6. Közben állítsuk össze a locsoláshoz való öntetet: a hideg kávét keverjük el a cukorral és a konyakkal, s locsoljuk meg, itassuk át vele a tortalapok vágott felületét.

7. Az alsó lapra egyenletesen, spirálos mintázatban nyomjuk a habzsákba tett krémet. Fedjük be a másik lappal, majd 3-4 órára hűtsük be. Tetejét húzzuk át a vízgőz felett felolvasztott csokoládé és vaj keverékével, s ültessünk rá pár szem dióbelet.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: kávés, torta
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/91827/pics/lead_800x600.jpg
kávés,torta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?