Van saját recepted?

Omlós keksz

Omlós keksz
Könnyű
31-60 perc
5 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 200 gr + 10 gr vaj
  • 200 gr majonéz
  • 1 tojás
  • 150 gr finomított kristálycukor
  • 2 tk. vaníliás cukor
  • 550-600 gr liszt
  • 1/2 tk. só
  • 1 tk sütőpor

Puha, roppanós, gyorsan kész! Szörpök mellé kiváló!

Elkészítés:

1. A felkockázott vajat 30 percig hagyjuk szoba hőmérsékleten, hogy kissé meglágyuljon. Ezután keverjük ki robotgéppel. Mixerrel dolgozzuk hozzá a majonézt.

2. Habosítsuk ki a tojást a cukorral. (Aki édesebben szereti, növelje az előírt cukor mennyiségét.) Elegyítsük a vajas-majonézes alappal. Szép sima legyen a keverék!

3. Szitáljuk hozzá a sóval, sütőporral vegyített lisztet. A masszát kanalazzuk habzsákba. Nagy szájú recés nyomócsövet használjunk a keksz elkészítéséhez.

4. Zsiradékkal kikent, sütőfóliával bélelt tepsire nyomjunk adagnyi tésztakupacokat. Fontos, hogy legalább 1 cm távolságban üljenek egymástól. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsülnek.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: keksz, sósságok
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/91917/pics/lead_800x600.jpg
keksz,sósságok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?