Van saját recepted?

Szerb szárma

Szerb szárma
Könnyű
61-120 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1 fej káposzta
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 500 gr darált baromfihús
  • 500 gr darált sertéshús
  • 6 gerezd füstölt oldalas
  • 1 pohár rizs
  • 2 közepes fej hagyma
  • 800 ml paradicsom
  • 2 ek. szárított petrezselyemzöld
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a forma kikenéséhez

A szerbek egyik nemzeti étele a szárma, ami magyar megfelelőként töltött káposztaként ismert. A húsos egytálétel puha kenyérrel és tejföllel ajánlatos fogyasztani.

Elkészítés:

1. A fejes káposztát eresszük forró vízbe, 5-7 percig főzzük benne, míg a levelek könnyen leválnak a torzsáról. Nyessük le a levelek vastag ereit.

2. Aprítsuk finomra a hagymát, a rizst mossuk meg. Gyúrjuk egybe a kétféle hússal, szórjuk bele a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, s lazítsuk 100 ml vízzel.

3. Minden levélre adagoljunk 1-2 ek. tölteléket, majd ügyesen csomagoljuk be.

4. Zsiradékkal kenjünk ki egy nagyobb méretű sütőformát. A savanyú káposzta levét nyomkodjuk ki, terítsük el egyenletesen az edény aljában. Fektessük rá a szármákat. Dugjuk közéjük füstölt oldalasdarabokat. Takarjuk be az üresen maradt levelekkel.

5. A paradicsomot hígítsuk 200 ml vízzel, öntsük a káposztára. (Kell, hogy ellepje.)

6. A dupla fóliával letakart edényt tegyük 180 fokos sütőbe. Egy óra elteltével mérsékeljük a hőfokot 160-ra, így még 2 óráig maradjon a sütőben. Tálalás előtt 20 percig pihentessük. Tejföllel kínáljuk.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: káposzta, töltött
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/91915/pics/lead_800x600.jpg
káposzta,töltött
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?