Van saját recepted?

Tökös-mézes puffancs

Tökös-mézes puffancs
Könnyű
61-120 perc
5 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 150 gr sült tökpüré
  • 80 ml víz
  • 80 ml tej
  • 60 ml olaj
  • 420 gr liszt
  • 1 tojás
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. nádcukor
  • 1/4 tk. só
  • 7 gr szárított vagy 20 gr friss élesztő
  • 1 tojás sárgája a kenéshez
  • 12 tk. savanykás dzsem (opcionális)
  • héj nélküli tökmag

Édes, kávék, teák mellé remek! Hétköznapi édesség!

Elkészítés:

1. A tökpürét a mézzel és a tojással mixeljük egybe. A vízzel hígított tejet langyosítsuk meg, oldjunk fel benne 1 ek. cukrot. Tegyük hozzá az 1 ek. liszttel elmorzsolt élesztőt. 15 perc eltelte után az olajjal együtt keverjük a tökpüréhez. Külön edénybe szitáljuk a lisztet, enyhén sózzuk. Dolgozzuk össze az élesztős keverékkel. Finom, lágy tésztává dagasszuk.

2. A tésztát kiolajozott kerek formába helyezzük, s letakarva kelesszük 1.5 óráig. Utána lisztezett felületen osszuk 12 részre. Kerekítsük őket, közepükbe nyomjunk egy kis mélyedést, abba töltsünk kevéske dzsemet, majd húzzuk rá a tésztát. (Maradhat töltelék nélkül, úgy is finom lesz.)

3. A puffancsokat tegyük át sütőpapírral bélelt tepsire. Cseppnyi vízzel hígított tojássárgával kenjük át a cipócskák felületét. Szórjuk meg gazdagon tökmaggal. (Esetleg még cukorral.)

4. 180 fokos sütőben 30 perc alatt szépen feljönnek, pirosra sülnek.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: édesség, méz, tök
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/91919/pics/lead_800x600.jpg
édesség,méz,tök
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?