Van saját recepted?

Habcsókos torta

Habcsókos torta
Könnyű
61-120 perc
5 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 160 gr liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 60 gr cukor
  • 60 gr vaj + 10 gr a kenéshez
  • 80 gr tejföl
  • 4 gr sütőpor
  • 1 gr vanília
  • 150 gr savanykás dzsem
A habcsókhoz:
  • 2 tojás fehérje
  • 110 gr porcukor
  • 1 tk. kukoricakeményítő
  • csipetnyi só
  • pár csepp citromlé
A díszítéshez:

Ha szombat, akkor sütés! Ez a krémes torta ugyan időigényes, de a végeredmény annál izgalmasabb, annál különlegesebb!

Elkészítés:

1. A hideg tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük kemény habbá. Apránként adagoljuk hozzá a porcukrot, a keményítőt, és kevés citromlével selymesítsük, keményítsük tovább.

2. Töltsük habzsákba, és s a sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk kupacnyi adagokat.

3. 100 fokos sütőben szárítsuk ki. 20 perc után ellenőrizzük, mennyire kemény a teteje, ezután 170 fokon még 5-10 perig süssük.

4. Közben a tojássárgákat habosítsuk ki a cukorral. Adjuk hozzá a tejfölt és a felolvasztott, majd meghűlt vajat s a vaníliát. Ezután szitáljuk bele a sütőporral elegyített lisztet. Mixerrel dolgozzuk egyneművé a masszát.

5. 20 cm átmérőjű tortaformát tapétázzunk ki sütőpapírral, vajazzuk, lisztezzük meg, s egyengessük bele a tésztát. 180 fokon 20-30 perc alatt megsül. A formában hagyjuk kihűlni. Miután kivettük, kenjük meg a dzsemmel, s csinosan rendezzük el tetején a habcsókokat.

6. Felmelegített, 1 ek. tejjel hígított csokoládéval rácsozzuk be a habcsókokat.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: édességek, torta
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/92018/pics/lead_800x600.jpg
édességek,torta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?