Van saját recepted?

Sárgaborsóleves csirkehússal

Sárgaborsóleves csirkehússal
Könnyű
16-30 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 120 gr száraz sárgaborsó
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 cm-es gyömbérgyökér
  • 1 póréhagyma
  • 1 piros csilipaprika
  • 3 krumpli
  • olaj a pirításhoz
  • 1 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. őrölt kömény
  • 1/2 tk. őrölt koriander
  • 2 babérlevél
  • 1.3 l húsleveslé vagy víz
  • 60 gr kerek szemű rizs
  • 2 csirkemellfilé
  • 200 ml kókusztej
  • 3 szál zöldhagyma
  • kis csokor koriander
  • só, frissen őrölt bors

Pikáns, fűszerekben gazdag, erőleves!

Elkészítés:

1. A sárgaborsót előző este áztassuk be. Másnap mossuk át hideg vízzel.

2. Kockázzuk fel a hagymát, reszeljük finomra a fokhagymát és a gyömbért. A póréhagyma fehér szárát vágjuk félbe, úgy szeleteljük vékonyra. A csilit kettévágva, magját kiszedve szintén finomra aprítjuk.

3. A meghámozott krumplit nagyobb darabokra vágjuk, hideg vízbe tesszük.

4. A krumpli kivételével olajon dinszteljük meg a zöldségeket. Ízesítsük kurkumával, korianderrel, tegyük bele a babérlevelet, s egy percig pirítsuk a keveréket.

5. Mehet rá az áztatott sárgaborsó. Öntsük fel húsleveslével vagy vízzel, majd forraljuk fel.

6. 1 és negyed óra hosszan főzzük, aztán tegyük bele a megmosott rizst meg a krumplit s a csíkozott csirkemellfilét. Hígítsuk a kókusztejjel. Még 20 perc főzési idő kell a leves teljes elkészültéhez. Tálaláskor hintsük meg a tetejét aprított zöldhagymával és korianderrel.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: fűszeres, húsos, levesek
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/92091/pics/lead_800x600.jpg
fűszeres,húsos,levesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?