Van saját recepted?

Waldorf saláta

Waldorf saláta
Könnyű
16-30 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 2 gyöngytyúkmellfilé
  • 2 kemény körte
  • 1 piros alma
  • 8-10 zellerszár
  • 40 gr dió
  • fél citrom leve és csipetnyi reszelt héja
  • 3-6 ek. majonéz
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors

Húsos, krémes, tápláló saláta, gyümölccsel! Akár ebédre is megfelel!

Elkészítés:

1. Dörzsöljük be a mellfiléket sóval, citromhéjjal és borssal. Tegyük jól záródó nejlonzacskóba, öntsünk rá 4-5 ek. olajat, s hermetikusan zárjuk le. 4-8 órán keresztül tartsuk hűtőben. Időnként rázzuk meg a zacskót, hogy az olaj mindenütt átjárja a húst.

2. A zacskóból kivéve 30 percig pároljuk gőz fölött. Miután kihűlt, szeleteljük vékonyra.

3. A diót 150 fokos sütőben 7-10 percig pirítjuk, majd durvára daraboljuk.

4. A zeller vastagabb rostjait kivágjuk, a szárat vékonyra karikázzuk. A körte és az alma magházát távolítsuk el, a  többi részt csíkozzuk vékonyra. Citromlével locsoljuk meg a gyümölcsöket.

5. Az előkészített hozzávalókat forgassuk egybe a majonézzel, ízlés szerint még borsozzuk. Tálaláskor hintsük meg dióval.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: diós, húsos, saláta
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/92092/pics/lead_800x600.jpg
diós,húsos,saláta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?