Van saját recepted?

Fodros kel saláta

Fodros kel saláta
Könnyű
16-30 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 250 gr fodros kel
  • 2 maréknyi spenót
  • 125 gr fekete áfonya
  • 1/2 ananász
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor menta
  • 2 marék mandula
  • 1 marék tökmag
  • 1 citrom leve
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
Az öntethez:
  • 4 ek. olaj
  • 1/2 citrom
  • 2 cm-es friss gyömbérgyökér
  • 1 tk. őrölt kurkuma
  • 1 tk. folyós méz
  • só, őrölt bors

Nagyon egészséges, immunerősítő és egyben méregtelenítő is ez az ízletes, sok fűszeres saláta! Húsmentes!

Elkészítés:

1. Először az öntetet készítsük el. A meghámozott gyömbért reszeljük finomra. Nyomjuk ki a citrom levét. A többi hozzávalóval együtt tegyük jól záródó üvegbe, s rázzuk össze a komponenseket.

2. Nyessük ki a kel vastag ereit, a levelet tépkedjük kisebb darabkákra. Locsoljuk rá a citrom levét, sózzuk, borsozzuk, s keverjük el az olívaolajjal.

3. Vágjuk rusztikusra a spenótot, a petrezselyemzöldet és a mentalevelet. Szálasra aprítsuk a mandulát. A megtisztított ananász húsát kockázzuk fel.

4. Vegyítsük a kellevélhez a zöldeket, az ananászt, a fekete áfonyát, tökmagot, mandulát, s forgassuk össze az öntettel.

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/92095/pics/lead_800x600.jpg
gyümölcsös,saláta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?