Van saját recepted?

Bécsi zsömle

Bécsi zsömle
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 500 gr búzaliszt
  • 300 ml hideg tej
  • 30 gr cukor
  • 20 gr sajtolt élesztő
  • 10 gr só
  • 100 gr vaj
  • 1 tojás a kenéshez

Egy óra alatt kész, friss, puha, roppanós házi zsömle! Reggelire és vacsorára is szuper!

Elkészítés:

1. Robotgéppel, először alacsony fokozaton dolgozzuk össze a tejet az élesztővel, liszttel, sóval, cukorral. (5 perc) Ezután közepes fokozaton folytassuk a műveletet 10-12 percig

2. A szoba hőmérsékletű feldarabolt vajjal újabb 5 percig keverjük. A tésztát 1 óra hosszan pihentessük.

3. Szaggassuk 150 gr-os adagokra, letakarva 15 percig kelesszük. Kerekítsük csinos kis zsömlékké. Ilyen állapotban 2 óra várakozás következik - immár a tepsiben. Ezután kenjük át felületüket kis vízzel felvert tojással.

4. 220 fokos sütőben 40 perc kell az elkészülésükhöz.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: sósságok
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/92200/pics/lead_800x600.jpg
sósságok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?