Van saját recepted?

Böjti tökös kenyér

Böjti tökös kenyér
Könnyű
31-60 perc
5 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 225 gr liszt
  • 0.5 tk. só
  • 0.75 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 0.25 tk. sütőpor
  • 100 gr cukor
  • 50 ml olaj
  • 1 közepes tök
  • 2-2 ek. dió, szezámmag stb.

Édeskés, puha sütemény, ami szörpökkel, teával és kávéval nem csak nasiként, de akár reggeliként is fogyasztható!

Elkészítés:

1. Szitáljuk mély tálba a lisztet, keverjük hozzá a szódabikarbónát, sót, fahéjat és a sütőport.

2. A tököt reszeljük finomra, levét nyomkodjuk ki.

3. Másik edénybe tegyük a cukrot, rá az olajat, s elegyítsük a tökkel.

4. A két edény tartalmát forgassuk egybe, s öntsük az előkészített kiolajozott, kilisztezett hosszúkás formába. Tetejét szórjuk meg ízlés szerinti magokkal.

5. 180 fokra előmelegített sütőben 45-60 percig süssük a kenyérkét. Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni. Vékony szeletekre vágva fogyasszuk.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: édesség
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/92202/pics/lead_800x600.jpg
édesség
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?