Van saját recepted?

Borjúborda sült sárgarépával

Borjúborda sült sárgarépával
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 8 szelet csontos borjúborda
  • 16-20 zsenge sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ágacska kakukkfű
  • 5 szál koriander
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 ek. folyós méz
  • 2 ek. citrom
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors

Ízletes, fűszeres, könnyed hús, amelyhez puha, roppanós párolt zöldség dukál!

Elkészítés:

1. A húsról vágjuk le a felesleges zsiradékot, sózzuk, borsozzuk be a szeleteket.

2. Mozsárban törjünk össze 2 gerezd fokhagymát csipetnyi sóval és kakukkfűlevélkékkel. Dolgozzunk hozzá 3 ek. olajat, s 15 percre tegyük félre.

3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A megtisztított sárgarépát 3 percig blansírozzuk forró vízben. Szárítsuk le, majd fektessük sütőedénybe. Hintsük meg sóval, borssal, őrölt korianderrel, locsoljuk meg 2 ek. olajjal. 20 percig süssük.

4. Vastag talpú serpenyőben, forró olajon süssünk kérget a borjúszeletekre. Ezután helyezzük át sütőformába, s irányítsuk 15 percre s forró sütőbe. Az idő eltelte után fóliázzuk le, s 10 percig pihentessük a húst.

5. Aprítsuk finomra a maradék fokhagymát, a koriandert, keverjük hozzá a mézet és a citromlét. Csorgassuk a sárgarépára, s szedjük a hús mellé.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: fűszeres, hús, sült
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/92201/pics/lead_800x600.jpg
fűszeres,hús,sült
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?