Van saját recepted?

Oszét krumplis pirog

Oszét krumplis pirog
Könnyű
120 perc felett
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 300 gr liszt
  • 80 ml tej
  • 30 gr vaj
  • 6 gr friss élesztő
  • 0.5 tk. cukor
A töltelékhez:
  • 3-4 közepes krumpli
  • 100 gr érett, sós sajt
  • 2 ek. tejföl
  • 40 gr vaj
  • csipetnyi kakukkfű vagy majoránna
  • vaj a kenéshez

Könnyed zöldségleves kíséretében hasonlóan jó ebédre, mint mondjuk a gombóc. Csak, hogy ez sós, és nem kerek!

Elkészítés:

1. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük szoba hőmérsékletűre. 120 ml vízbe törjük az élesztőt, a tejben oldjuk fel a cukrot. A sóval elegyített lisztet szitáljuk mély tálba. Közepébe, kis mélyedésbe öntsük az élesztőt és a cukros tejet. A vajjal dagasszuk tésztává. Tiszta tálba áttéve, letakarva kelesszük 1.5 - 2 óráig. (45 perc múlva gyúrjuk át.)

2. A krumplit héjában főzzük meg, majd hámozás után a vajjal törjük egybe.

3. A lereszelt sajtot tejföllel elkeverve, sóval, kakukkfűvel ízesítve forgassuk a krumplihoz.

4. Nyújtsuk a tésztát 7-10 mm vastagságú kerek lapba. Közepébe halmozzuk a tölteléket. A széleket felcsípve nyomkodjuk a pirog közepére, zárjuk be a tölteléket. Simítsuk, egyengessük el.

5. A töltött tésztát emeljük át sütőpapírral bélelt tepsire. Középütt vágjuk be pár helyen, hogy sütéskor a gőz el tudjon távozni. Letakarva 30 percig pihentessük.

6. Dugjuk 200 fokos sütőbe. 20-25 perc a sütési ideje. Amikor elkészült, kenjük át olvasztott vajjal. Forrón tálaljuk.

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/92253/pics/lead_800x600.jpg
krumplipogácsa,sajtos
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?