Van saját recepted?

Pikáns pirog

Pikáns pirog
Könnyű
16-30 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 600 gr leveles tészta
  • 500 gr darált marhahús
  • 300 gr darált bárányhús
  • 2 nagy fej hagyma
  • 4 ek. sötét mazsola
  • 40 gr fenyőmag
  • 1 tojás
  • 0.5 tk. őrölt fahéj
  • 0.5 tk. őrölt szegfűbors
  • 3 ek. olaj
  • kis csokor petrezselyemzöld

Egyszerű, leveles tészta, amit a vörös húsok érdekes fűszerezése tölt meg élettel! Erőleves mellé szuper ebéd!

Elkészítés:

1. Az apróra vágott hagymát olajon dinszteljük puhára. Mehet rá a kétféle darált hús, nagy lángon pirítsuk rajta. Közben villával keverjük, törjük apróra.

2. Szórjuk rá az összevágott petrezselyemzöldet, a fahéjat, szegfűborsot, a fenyőmagot meg a mazsolát. Sózzuk ízlés szerint. Pár pillanat múlva vegyük le az edényt a tűzről, s a tölteléket kissé hűtsük ki.

3. Vágjuk fel a kiterített tésztát 6 egyforma lapba. Nyújtsuk mindegyiket 10-12 cm-es oldalú négyzetté. Képzeletben felezzük el a lapokat 2 egyforma háromszögre. Egyikre kanalazzunk tölteléket.

4. Az üresen maradt részeket kenjük át enyhén felvert tojásfehérjével, majd hajtsuk a töltelékes részre. Nyomkodjuk össze, rögzítsük a széleket.

5. A tojássárgát keverjük ki 1 tk. vízzel, húzzuk át vele a pirogok felületét. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sülnek.

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/92433/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,leveles,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?