Van saját recepted?

Ananászos sült gombóc

Ananászos sült gombóc
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 260 gr liszt
  • 250 gr vaj
  • 70 gr cukor
  • 3 nagy tojás sárgája
  • 1 ek. tejpor
  • 40 gr kukoricakeményítő
  • sűrített tej
A töltelékhez:
  • 1 ananász
  • 4 ek. cukor
  • 1/2-1 tk. őrölt fahéj

A süti neve megtévesztő! Nem a hagyományos gombócra kell gondolni, hanem sokkal inkább egy töltött kekszes finomságra. Ami omlós, puha és édes.

Elkészítés:

1. Először a dzsemet készítsük el. Ügyesen hámozzuk meg az ananászt, húsát kockázzuk fel, majd robotgéppel csapassuk szét.

2. Közepes lángon kezdjük el főzni, közben ízesítsük némi fahéjjal. Kb. 20 perc alatt elfövi a levét. Ezután tegyük hozzá a cukrot, ezzel karamellizáljuk. Mikor szépen sötétedni kezd, jó lesz. Hűtsük ki teljesen.

3. A tésztához a lágy vajat alaposan keverjük ki a cukorral, a tojássárgákkal és a tejporral. Amikor kellően habos, kis adagokban mehet hozzá a keményítővel elegyített liszt. Formáljuk rugalmas, finom tésztává.

4. Akkora darabokat szaggassunk belőle, mint a szilvás gombóchoz szoktunk. Tenyerünkben kerekítsük a tésztát 5 mm-es vastagságúra.

5. Mindegyik közepébe púpozzunk 1/2 tk. dzsemet, s gömbölyítsük össze.

6. A gombócokat - kellő távolságban egymástól - ültessük sütőpapírral bélelt tepsire. Felületüket kenjük át sűrített tejjel.

7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sülnek. Tálalás előtt hűtsük ki a finomságot.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: ananász, keksz
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/94632/pics/lead_800x600.jpg
ananász,keksz
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?