Van saját recepted?

Káposztás lasagne

Káposztás lasagne
Könnyű
16-30 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 húsos piros paprika
  • 200 gr friss gomba
  • 400 gr konzerv paradicsom
  • 8-10 lasagne lap
  • 150 gr pesto
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi  csilipor
  • csipetnyi koriander
  • 1 fej friss friss káposzta

Az, aki eddig azt gondolta, hogy a lasagne csak húsos lehet, tévedett. Ezt az ételt bizony el lehet készíteni zöldségekkel is, szép színesre.

Elkészítés:

1. 2 ek. olajon dinszteljük meg először a felaprított hagymát, fokhagymát, utána a felcsíkozott paprikát, majd pedig a darabolt gombát. Végül a szétnyomkodott paradicsommal 8-10 perc alatt sűrítsük egybe. Sózzuk, fűszerezzük, s le is vehetjük a tűzről.

2. A káposzta torzsáját távolítsuk el, szedjük leveleire. A leveleket engedjük 3 percre lobogó, sós vízbe. Konyharuhán szárítsuk le.

3. Következik a sajtszósz. Keverjük ki a lágy vajat a tejszínnel, tojással, s adjuk bele a reszelt sajtot.

4. Zsiradékkal kikent formába rakjuk le egy sor lasagnelapot. Kenjük meg pestóval. Jöhet rá a paradicsomos zöldségsűrítmény fele, a káposztalevelek sora és a sajtszósz harmada.

5. Ismételjük még egyszer. A fölső réteg tésztalap legyen, s arra öntsük a szósz maradékát. Fóliával letakarva 40 percre dugjuk 180 fokos sütőbe. Miután levettük a fóliát, pár percig pirítsuk még az ételt.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: lasagne, zöldséges
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/94760/pics/lead_800x600.jpg
lasagne,zöldséges
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?