Van saját recepted?

Diós-mákos sárgarépatorta

Diós-mákos sárgarépatorta
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 3 tojás
  • 200 gr liszt
  • 120 ml olaj
  • 100 gr cukor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 50 gr dió
  • 1 ek. mák
  • 1 ek. mazsola
  • 1/4 tk. őrölt fahéj
  • 2 ek. porcukor + citromlé

Omlós, édes, különleges! Képes bearanyozni a hétköznapokat!

Elkészítés:

1. Nagy lyukú reszelőn nyomjuk át a sárgarépát. Vegyítsük a liszthez a szódabikarbónát és a fahéjat.

2. A tojásokat habosítsuk ki a cukorral. Keverjük hozzá az olajat meg a lisztet.

Végül mehet a masszába a sárgarépa, az aprított dió, a mazsola és a mák.

3. Zsiradékkal kikent sütőformába egyengessük a tésztát, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük. Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük.

4. Mivel a sütemény nem lesz túl édes, érdemes a tetejét áthúzni citromlével kikevert 2 ek. porcukorral. (A citromléből épp csak annyi kell, hogy összeálljon általa a porcukor.)

5. Lisztérzékenyek a búzalisztet helyettesítsék rizsliszttel.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: diós, torta
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/94637/pics/lead_800x600.jpeg
diós,torta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?