Van saját recepted?

Töltött tök

Töltött tök
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 2 bőrös csirkemell
  • 2 zsenge tök
  • 500 gr csirkemáj
  • 4 tojás fehérje
  • 150 ml zsírszegény tejszín
  • 100 gr konzerv kukorica
  • 1 csokor kapor
  • 300 gr tejföl
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 szál petrezselyemzöld
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Végre itt a tök szezon, eljött a könnyű, tavaszias ételek időszaka, a tök pedig mindehhez egy remek alapanyag!

Elkészítés:

1. A csirkemellet és a májat együtt daráljuk le húsdarálón. Adjuk hozzá az enyhén felvert tojásfehérjét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint a tölteléknek valót, majd öntsük hozzá a tejszínt. Alaposan dolgozzuk ki vele. Letakarva 2 órára tegyük hűtőbe a masszát.
2. Keverjük a meghűlt töltelékhez a felaprított kaprot és a levétől lecsorgatott kukoricát.
3. A tökök sapkáját nyisszantsuk le, s egyelőre tegyük félre. Ügyesen kaparjuk ki puha belsejüket (pl. karalábévájóval).
4. Töltsük a tökök üregébe a tölteléket. Fogpiszkálóval erősítsük rájuk a levágott sapkát. Serpenyőben hevített olajon pirítsuk körbe a töltött zöldségeket.
5. A finomra aprított hagymát és petrezselyemzöldet keverjük a tejfölhöz. Sózzuk, borsozzuk meg, s öntsük rá a közben mélyebb lábasba áttett tökre. Lefedve, közepes lángon 35-40 percig pároljuk. Időnként forgassuk meg.
Forrás: gastronom.ru
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/94761/pics/lead_800x600.jpg
húsos,tök,töltött,zöldséges
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?