Van saját recepted?

Padlizsán jobb időkre

Padlizsán jobb időkre
Könnyű
16-30 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:

Szuper gyors, olcsó, zöldséges egytálétel, ami önmagában is fogyasztható, akár vacsorára is.

Elkészítés:

1. A megmosott padlizsánokat hosszában vágjuk vékony lapokra. Sózzuk be, majd egy nagyobb edényben préseljük le. 1 óra múlva öntsük le a levét. A fokhagymát szedjük gerezdekre.

2. Serpenyőben hevített olajon, kis adagokban (oldalanként 1.5 percig) süssük arany színűre a padlizsánlapokat. Nagyon szorosan, váltva a fokhagymagerezdekkel, rétegezzük egy előkészített csatos/jól záródó üvegekbe. Öntsünk rá 2-3 ek. forró olajat. Zárjuk le az üvegeket. (Ha fűszeresebb ízt szeretnénk, tűzdeljünk mellé kakukkfüvet.)

3. Az ily módon eltett padlizsán egész télen jól tartja magát. Salátákban, köretként, de előételként is fogyasztható.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: padlizsán, sült
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/94764/pics/lead_800x600.jpg
padlizsán,sült
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?