Van saját recepted?

Sárgabarackos morzsás süti

Sárgabarackos morzsás süti
Könnyű
61-120 perc
3 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 800 gr sárgabarack
  • 250 gr liszt
  • 150 gr cukor
  • 2 tojás
  • 250-300 ml zsírszegény tejszín
  • 80 gr vaj
  • 20 gr kandírozott narancshéj
  • 3 ek. konyak vagy amaretto likőr
  • 1-2 tk. őrölt gyömbér
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2 tk. sütőpor
  • csipetnyi szódabikarbóna
A morzsához:
  • 120 gr barna cukor
  • 40 gr liszt
  • 40 gr gríz
  • 50 gr vaj

Alkoholos, puha és gazdag ízvilágú! Különleges, kanalazós édesség.

Elkészítés:

1. A kimagozott barack húsát vágjuk 5-6 darabba. Locsoljuk meg az alkohollal, ízesítsük a fahéjjal, s kis időre tegyük félre.

2. A liszthez keverjük a sütőport, szódabikarbónát és az őrölt gyömbért. Külön tálban dolgozzuk egybe a lágy vajat a cukorral. Üssük bele a tojást, így verjük fel. Most következhet a két komponens összevegyítése, s közben adagoljuk hozzá a tejszínt. Enyhén sűrű tészta kerekedik ki a hozzávalókból.

3. A tésztát kisebb kerámiaformákban érdemes kisütni. Először tésztát csorgassunk a pohárkákba, arra osszuk el a sárgabarackot és a narancshéjat.

4. A morzsához villával törjük egybe a hozzávalókat, aztán szórjuk a formában előkészített süteményre, majd 190 fokos sütőben 50-60 perc alatt süssük meg. Forrón is, hidegen is kitűnő édesség!

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/94638/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?