Van saját recepted?

Rebarbarás desszert

Rebarbarás desszert
Könnyű
16-30 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 90 ml pikáns ízű olaj
  • 300 gr eper
  • 400 gr rebarbara
  • 90 gr mogyoróbél
  • 80 gr liszt
  • 50 gr zabpehely
  • 200 gr barna cukor
  • 1 ek. keményítő
  • csipetnyi só

Figyelem! Egészséges édesség! Különleges alapanyagokból!

Elkészítés:

1. 7-10 percig kevergetve, 180 fokos sütőben pirítsuk a mogyorót. Konyharuhára téve könnyen le tudjuk dörzsölni a héját. Miután kihűlt, daráljuk durvára. Keverjük össze a liszttel, zabpehellyel, a cukor felével, s pici sót is szórjunk hozzá. Forgassuk a masszába az olajat is.

2. A megmosott epret felezzük, negyedeljük. A megtisztított rebarbarát vágjuk 1.5-2 cm-es darabokra. Vegyítsük hozzájuk a keményítőt meg a maradék cukrot. Egyenletesen terítsük el egy zsiradékkal kikent, 26-28 cm átmérőjű formában. Szórjuk a tetejére a mogyorós zabpelyhet, szurkáljuk meg villával. A forró sütőben 35-40 perc a sütési ideje. Hűtés után tálaljuk.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: süti, zabpehely
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/94640/pics/lead_800x600.jpg
süti,zabpehely
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?