3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma
527 főre emelkedett az elhunytak száma, 2156-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1209 fő.
Van saját recepted?

Gombatál

Gombatál
Könnyű
16-30 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 2 szál kapor
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. tejföl
  • 300 ml tejszín
  • 2 fej hagyma
  • 700 gr sampinyon
  • 3 ek. olaj
  • 150 gr félkemény sajt
  • só, bors ízlés szerint

Sokszínű, gyorsan kész, színes köret, de egytálételként is kiváló, ebédre és vacsorára is!

Elkészítés:

1. Aprítsuk finomra a kaprot. Száraz serpenyőben, folyamatosan kevergetve, enyhén pirítsuk meg a lisztet.

2. Öntsük fel a tejszínnel, tejföllel, ízesítsük a kaporral. Sózzuk, borsozzuk meg. Forraljuk fel, s rögtön vegyük is le a tűzről.

3. A hagymát és a megtisztított gombát kockázzuk fel.

4. Nagyobb serpenyőben, forró olajon dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük rá a gombát. Közepes lángon, 7 percig puhítsuk azt is.

5. Öntsük rá a tejszínes-tejfölös rántást, s takaréklángon 2 percig kevergessük vele.

6. A gombás masszát adagoljuk kisebb kerámiatálkákba. Szórjuk meg reszelt sajttal, s 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük az ételt. Ez idő alatt szép pirosra sül a teteje.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: egytálétel, gombás
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/94843/pics/lead_800x600.jpg
egytálétel,gombás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?