Van saját recepted?

Sáfrányos sült padlizsán

Sáfrányos sült padlizsán
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 2 hosszúkás, nagyobb paradicsom
  • 2-3 nagy fej hagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 4 szál petrezselyemzöld
  • 1 citrom leve
  • 2 pohár liszt
  • 4 ek. cukor
  • 5 ek. olívaolaj
  • étolaj
  • 1 tk. sáfrányszirom

Itt a tök, a padlizsán és a hozzájuk hasonló, szuper egyszerűen elkészíthető zöldségek szezonja! Remekül kombinálhatóak, mutatom:

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Hámozzuk meg a padlizsánt, húsát csíkozzuk 2x10 cm-es darabokra. Besózás után tegyük félre 20-30 percre. Utána nyomjuk ki a levét.

2. A hagymát vágjuk félkarikára, majd felmelegített olajon olvasztott cukron karamellizáljuk pár percig.

3. A lisztet keverjük össze a maradék cukorral, s forgassuk meg benne a padlizsánrudakat. Forró olajon süssük ki. A kész kész padlizsándarabokat fektessük sütőformába, tetejére simítsuk a dinsztelt hagymát.

4. A fokhagymát megsózva mozsárban törjük össze. Adjuk hozzá a  citromlevet és az olívaolajat. Öntsük rá a hagymás padlizsánra. Az ételt 10 percig süssük a forró sütőben. Ez idő alatt jól összeérnek az ízek és illatok.

5. Tálaláskor hintsük meg finomra vágott petrezselyemzölddel és sáfránypehellyel/sáfrányszirmokkal.

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/94842/pics/lead_800x600.jpg
egytálétel,padlizsán
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?