Van saját recepted?

Aszalt paradicsommal töltött hús

Aszalt paradicsommal töltött hús
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1.5 kg sertéscomb
  • 1.5 tk. só
  • 30 ml olívaolaj
  • 2 tk.őrölt gyömbér
  • 2 tk. pirospaprika
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 200 gr hagyma
  • 200 gr fagyasztott spenót
  • 130 gr aszalt paradicsom
  • csipetnyi bors
  • 25 gr méz
  • 25 ml szójaszósz

Sok-sok finomsággal töltött hús, ami omlós, gyorsan kész és tápláló!

Elkészítés:

1. A húst először hosszanti oldalán, majd jobbról és balról úgy vágjuk fel, hogy kb. 1 cm vastagságú lapot kapjunk. Klopfoljuk ki.

2. A kiterített hús mindkét oldalát dörzsöljük be sóval, utána pedig az olívaolaj + 1 tk. paprika + 1 tk. gyömbér + 1 tk. fokhagymapor keverékével. 30 percre tegyük félre.

3. Serpenyőben hevített olívaolajon dinszteljük puhára az apró kockákra vágott hagymát, majd terítsük szét a hús felületén (2 cm-nyi üres részt hagyjunk ki a széleken).

4. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon olvasszuk fel a felnagyjázott spenótot, ezt  osszuk el a hagymás felületen. Szórjuk meg kevés borssal.

5. A spenótra kerüljön a darabolt paradicsom. Ezután ügyesen tekerjük fel, s kötözőzsineggel rögzítsük a húst. Sütőtálba téve irányítsuk 200 fokos sütőbe, 60 percre. Ha túl gyorsan sülne, csökkentsük a hőfokot.

6. Keverjük selymesre a szójaszószt a mézzel, a maradék fűszerekkel, sóval. 1 óra múlva, párszor megismételve a műveletet, mázoljuk át vele a tekercset.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: hús, töltött
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/95057/pics/lead_800x600.jpeg
hús,töltött
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?