3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma
527 főre emelkedett az elhunytak száma, 2156-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1209 fő.
Van saját recepted?

Hagymás-lazacos palacsinta

Hagymás-lazacos palacsinta
Könnyű
61-120 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 2-2.5 pohár tej
  • 20 gr élesztő
  • 1 pohár hajdinaliszt
  • 1 pohár búzaliszt
  • 3 tojás sárgája
  • 1 ek. cukor
  • 8-12 ek. töltelék: lazac és zöldhagyma keveréke
  • olaj vagy zsír a sütéshez
  • tejföl vagy vaj a tálaláshoz

Különleges alapanyagok, különleges egytálétel, ami egyben egészséges is! Könnyed, puha, ízletes, érdemes kipróbálni!

Elkészítés:

1. Meleg (38-40 fokos) tejbe morzsoljuk az élesztőt. Szitáljuk bele a lisztet, keverjük el vele. A letakart edényt 30-60 percre tegyük langyos helyre.

2. A sózott, cukrozott tojássárgákat verjük fel, majd dolgozzuk a megkelt tésztába. Ezután újabb kelesztés jön, kb. 1 óra hosszan.

3. Serpenyőben hevített zsiradékon merőkanálnyi adagokban süssük ki a palacsintákat, mégpedig úgy, hogy amikor az alsó fele megsült, a fölső részre hintsünk tölteléket, s hirtelen megfordítva ezzel a feltéttel pirítsuk meg azt a felületet. Olvasztott vajjal vagy tejföllel meglocsolva, forrón tálaljuk a lazacos-hagymás palacsintát. (Tekercs formában is meg lehet sütni!)

Forrás: gastronom.ru

Címkék: lazac, palacsinta
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/95059/pics/lead_800x600.jpg
lazac,palacsinta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?