3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma
527 főre emelkedett az elhunytak száma, 2156-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1209 fő.
Van saját recepted?

Gyenge báránycomb sült krumplival

Gyenge báránycomb sült krumplival
Könnyű
31-60 perc
6 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 6 db 350 gr-os báránycomb
  • 1.5 kg krumpli
  • 200 gr feta sajt
  • 6 nagyobb paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 6 babérlevél
  • 6 ek. olívaolaj
  • 2 citrom leve
  • 1 ek. szárított rozmaring
  • 6 szál friss oregánó
  • só, frissen őrölt bors

Puha, omlós, szaftos étel, diétázók figyelmébe a bárány különösen ajánlott!

Elkészítés:

1. Forrázzuk le a paradicsomot, majd hideg vizes öblítés után húzzuk le a héját. A paradicsom húsát kockázzuk fel.

2. Aprítsuk fel a fokhagymát s két szál kivételével a friss oregánóleveleket is. A meghámozott krumplit szeljük hasábokra.

3. A báránycombot dörzsöljük át sóval, borssal, s locsoljuk meg 2 ek. olívaolajjal.

4. Az öntethez kis tálban keverjük ki az olívaolajat a citromlével, a fokhagymával, szárított és friss oregánóval, 1 tk. sóval, 1 tk. borssal, s ízesítsük a babérlevéllel is.

5. Sütőpapírral bélelt tepsire fektessük a krumplihasábokat meg a paradicsomkockákat, tördeljünk rá 150 gr fetát. Locsoljuk meg az öntettel, majd forgassuk is meg benne a hozzávalókat.

6. Rendezzük el közéjük a báránycombokat. A tepsit jó szorosan fóliázzuk le, s dugjuk 190 fokra előmelegített sütőbe. Legalább 2.5 óráig süssük az ételt, addigra a csontról leválik a hús. A fólia eltávolítása után még 30 percig pirítsuk az összetevőket.

7. Tálaláskor tegyük rá a maradék sajtot és a friss oregánóágakat.

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/95161/pics/lead_800x600.jpg
bárány,krumpliágy,sült
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?