3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma
527 főre emelkedett az elhunytak száma, 2156-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1209 fő.
Van saját recepted?

Krumplis-padlizsános muszaka

Krumplis-padlizsános muszaka
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 500 gr krumpli
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 4 ek. olaj
  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 400 gr darált hús (sertés + marha vegyesen)
  • 2 nagy paradicsom
  • csipetnyi szárított rozmaring és kakukkfű
A mártáshoz:
  • 1 ek. olvasztott vaj
  • 1 ek. liszt
  • 250 ml tej
  • 150 gr tejföl
  • 1 tojás
  • őrölt szerecsendió

Itt az újkrumpli és a friss, finom zöldségek szezonja. Használjuk fel őket, készítsünk tápláló, könnyed ételeket belőlük! Ez egy mutatós, húsos, színes egytálétel, ami gyorsan kész és nagyon finom!

Elkészítés:

1. Héjastól főzzük meg a krumplit. Ügyeljünk arra, nehogy szétfőjön.

2. A padlizsánt hosszában vágjuk fel 4-5 mm-es lapokra. Fektessük tepsi feletti rácsra, majd sózzuk be 10 percre. A keletkező levét papírtörlővel itassuk fel.

3. Forró olajon hirtelen süssük át mindkét oldalukat.

4. A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg a felaprított hagymát, aztán adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is.

5. Tegyük rá a darált húst, sózzuk, borsozzuk, s fűszerezzük rozmaringgal, kakukkfűvel. Addig pároljuk, míg kifehéredik. (5-7 perc)

6. A meghámozott krumplit karikázzuk fel. Ugyanolyan vastagságúra szeleteljük a paradicsomot is.

7. Zsiradékkal kikent formába rétegezzük a muszaka hozzávalóit. Alulra a krumplit, arra a húst, megint krumplit, padlizsánt, paradicsomot.

8. A mártáshoz olvasztott vajon enyhén pirítsuk meg a lisztet, öntsük fel a tejjel, forraljuk fel, s 3-5 perc alatt sűrítsük be. A tűzről levéve keverjük hozzá a tejfölt és a tojást. Ízesítsük szerecsendióval, sóval, borssal. A mártással locsoljuk meg az előkészített ételt. Dugjuk 200 fokos sütőbe, és 35-40 percig süssük. Pontosabban addig, míg szép piros lesz a színe. A sütőedényben kockázzuk fel, onnan emeljük ki lapáttal a tányérra.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: húsos, padlizsán, rakott
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/95160/pics/lead_800x600.jpg
húsos,padlizsán,rakott
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?