Van saját recepted?

Borjúmáj sült hagymával

Borjúmáj sült hagymával
Könnyű
31-60 perc
2 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 800 gr borjúmáj
  • 200 gr joghurt vagy kefir
  • 60 gr magos mustár
  • 150 ml portói bor
  • 200 gr tejföl
  • 140 ml zsíros tejszín
A hagymalekvárhoz:
  • 300 gr hagyma
  • 50 ml balzsamecet
  • 100 gr cukor
  • 20 gr vaj
  • 20 ml asztali vörösbor
  • kakukkfű
  • méz ízlés szerint

Krémes, puha, ízletes hús, gyorsan kész, olcsó és köret nélkül is megállja a helyét!

Elkészítés:

1. A májat az esetleges hártyáktól ügyesen tisztítsuk meg. 5-7 óra hosszan áztassuk joghurtban, tartsuk hűtőben.

2. Miután kivettük a pácból, vágjuk fel 2x2 cm-es kockákra. Forró olajon pirítsuk körbe.

3. Öntsük rá a portóit, forraljuk is el. Mehet rá a mustár és a tejföl. Amikor az is felforr, követheti a tejszín. Sózzuk, borsozzuk, és pár pillanatig hagyjuk még tűzön. Ez idő alatt enyhén besűrűsödik a leve.

4. Szép vékonyra karikázzuk fel a hagymát. Kevés olajon, kakukkfűvel ízesítve dinszteljük puhára. Öntsük rá a bort, cukrozzuk meg, s ebben a cukros lében karamellizáljuk a hagymát. Balzsamecettel savanyítsuk. Amikor levettük a tűzről, csorgassunk bele mézet, s olvasszuk fel benne a vajat. Sózzuk is. Kis hűlés után tálaljuk a borjúmáj mellé.

5. Ez a hagymalekvár toastkenyérhez is nagyon illik.

Forrás: gastronom.ru

Címkék: hús, különleges, sült
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/95162/pics/lead_800x600.jpg
hús,különleges,sült
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?