Van saját recepted?

Húsos-káposztás pirog

Húsos-káposztás pirog
Könnyű
31-60 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 500 gr fagyasztott élesztős leveles tészta
  • 400 gr borjúhús
  • 400 gr fejeskáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek.olaj
  • 15 gr vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tk. víz
  • só, frissen őrölt bors

Tartalmas, lakató étel, de egyszerű alapanyagokból elkészíthető ebédre de még akár vacsorára is egy pohár vörösbor mellé!

Elkészítés:

1. Szoba hőmérsékleten engedjük fel a leveles tésztát. Közben készítsük el a tölteléket. A marhahúst daráljuk le, a káposztát gyaluljuk vékonyra. A hagymát vágjuk félkarikára, a fokhagymát zúzzuk finomra.

2. 2 ek. forró olajon dinszteljük meg először a hagymát, pár perc múlva dobjuk rá a fokhagymát. Követheti a káposzta. Közepes lángon kb. 7 percig puhítsuk. Ezután sózzuk, borsozzuk meg. 

3. Egy másik serpenyőben melegítsük fel a maradék olajat, s meg-megkevergetve pirítsuk, pároljuk rajta a marhahúst. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. Vajazzunk ki egy 22-24 cm átmérőjű tortaformát. Úgy nyomkodjuk bele az egyik tésztalapot, hogy a forma oldalát is befedje. Egyengessük rá a darált húst, arra a káposztaréteget.

5. A másik lapból az edény méretének megfelelő formát szabjunk ki, terítsük a töltelék tetejére, s nyomkodjuk a másik laphoz. Kenjük át vízzel felvert tojássárgával. 180 fokon 30 percig süssük.

6. A pirog teteje különösen mutatós lehet, ha a maradék tésztából apró figurákat (virág, lepke, csillag) vágunk ki, s a tojással ráragasztjuk

Forrás: gastronom.ru

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/95163/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,káposzta,leveles,magyaros étel,rakott
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?